fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

15okt2021

Hit The City

i.s.m. Effenaar en Friendly Fire

Start 19:30 uur • Free entrance

Le Motat + de Witte Kunst + Kwartet Niek Hilkmann

Maar liefst drie dagen lang staat op Hit The City het ontdekken van nieuwe muziek centraal. Vooral indie-liefhebbers en fans van hiphop, pop, garage en singer-songwriters kunnen van 15 tot en met 17 oktober hun hart ophalen, en verder natuurlijk iedereen die zich graag laat verrassen! Hit The City vindt plaats op acht locaties in de stad, er spelen ruim 50 acts en niet onbelangrijk: de toegang is gratis!

 

Vrijdag 15 oktober

19:30 De Witte Kunst

20:40 Kwartet Niek Hilkmann

22:15  Le Motat

Line-up deze avond in Altstadt

LE MOTAT
Tato Wesselo, de man achter LE MOTAT, houdt ervan om de grens op te zoeken. En dat mogen we weten ook. Zijn optredens zijn rauw, soms een tikkeltje absurd, maar laten je net zo goed ‘n paar van z’n catchy popsongs meezingen; liedjes over de liefde en mensen die hun KOP in ‘t IJS moeten steken!

De Witte Kunst

De Witte Kunst is een Nederlandse muziekgroep, bestaande uit multi-instrumentalist Lyckle de Jong en schrijver/zanger Koen van Bommel. Hun liedjes gaan over dromen van een betere wereld, de angst om aangeraakt te worden en hoe je nou eigenlijk een plekje voor jezelf kunt creëren in deze chaotische wereld. Het resultaat is een manifest dat eerder vragen oproept dan ze beantwoordt, en het is goed mogelijk dat de luisteraar in een staat van verwarring terechtkomt.

Kwartet Niek Hilkmann

Niek Hilkmann en zijn logisch hetende Kwartet Niek Hilkmann leggen de Nederlandse stoplappen en platitudes onder het vergrootglas met speelse sjeu. Hilkmann staat al jaren bekend als een veelzijdig artiest die de olifantenpaadjes vindt tussen alle aardse fenomenen die we vaak voor lief nemen. Zijn popliedjes kunnen opgevat worden als grappig, serieus of ontroerend: hij legt de vinger altijd op de plek waar dingen schuren, waar het ongemak en de twijfel heersen.

 

Hit The City wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Effenaar en Friendly Fire. Bovenstaande en nog 40+ acts spelen op 15-16-17 oktober op 8 locaties verspreid door de hele stad. Hou onze website en social media in de gaten voor alle updates!

LOCATIES
Kleine zaal Effenaar
Altstadt
Dynamo
Café Wilhelmina
Stroomhuis
De Rozenknop
Fifth
Plan B