fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

20sep2023

Heropening cafe Altstadt

We mogen weer! 10 dagen feest

Start 19:00 uur • Free entrance

Altstadt 2.0

Woensdag 20/9:  Grand opening, vanaf 19:00 uur

De volledig vernieuwde Altstadt kan weer open. Het unieke pand uit de 16e eeuw is volledig geschikt gemaakt voor de toekomst. Kom het pand bewonderen en waan je even terug in lang vervlogen tijden. Maak kennis met het team achter de verbouwing, en wie weet krijg je een rondleiding achter de schermen. Maar vooral, tijd voor een lekker biertje met leuke mensen in jouw favoriete café. En om de feestvreugde helemaal te vergroten zal DJ Revulziøn zorgt voor de ultieme vibes, er mag gedanst worden!

Donderdag 21/9:  Superbloom, vanaf 20:00 uur

Rock heeft zijn laatste adem nog niet gehad, met bands als Superbloom in de buurt! Koortsachtig en rauw, met een direct memorabele punch: het nieuwste rock fenomeen van Brooklyn is een groep van vier jongens die de liedjes maken die ze willen horen. Dat betekent: schroeiende gitaren en dreunende drums, zware, stevige riffs vol vuur en smaak en gepassioneerde vocale melodieën die wekenlang in je hoofd blijven rondzingen. In samenwerking met de Effenaar. Koop op tijd jouw tickets.

Vrijdag 22/9: Op tijd!, vanaf 20:00 uur en Alt-Party vanaf 23:00

Zin om te swingen of wil je gewoon lekker kletsen met jouw vrienden onder het genot van een mooi biertje? Maar wel op tijd jouw nestje weer te kunnen opzoeken. Kom dan naar Op Tijd, de maandelijkse uitgaansavond van Altstadt voor de vroege vogels. Waarom pas na middernacht starten als je reeds rond de avondschemering kunt starten? 

DJ Bart & Silverfox en Revulziøn & Peder draaien de klassieke Alt-nummers voor de oudere jongere.  En wil je toch niet naar bed? Vanaf 00:30 kun je gaan nachtbraken met de actuele hits onder leiding van DJ Bob, Job en Rafnek. Het dak kan eraf want op deze eerste weekendavond na 5 maanden rust, is No Sleep till Brooklyn toch wel toepasselijk.

Zaterdag 23/9: Alt-tijd, vanaf 17:00 uur en Alt-Party vanaf 23:00

Wat is mooier dan genieten van een heerlijk speciaal biertje, onder het genot van heerlijke borrelhapjes van het Alt-team? Laat je verrassen door het nieuwste biertje, gezellige ambiance en geniet van de ontspannen sfeer. Barman Luc en de zijnen brengen jouw zaterdagmiddag naar een hoger niveau, en we weten het zeker: je wilt niet naar huis. En dat kan natuurlijk want deze zaterdag wordt een echte klassieke avond, want DJ Bob Gaat ervoor zorgen dat geen minuut stil kunnen staan.

Zondag 24/9: Altogether, vanaf 15:00 uur

Altstadt is ook een community van medewerkers en vaste klanten van de afgelopen 45 jaar. We hebben elkaar de afgelopen maanden moeten missen. De eerste Alt-together brengt muzikanten bij elkaar die samen een heerlijke ambiance neerzetten voor alle alt-members, jong en oud. Het wordt een middag die je nooit meer vergeet en waar alle verhalen van vroeger, nu worden verteld en gemaakt. 

 Maandag 25/9: Alt-history, 19:30 uur

Weinigen wisten het, maar het pand is vermoedelijk het oudste woonhuis in Eindhoven, en stamt uit de 16e eeuw. Wil je alles weten over de historie van het pand, en alle unieke oude elementen bewonderen. Jos Hüskens, bekend van het boek “Eindhovens verborgen verleden” zal ons meenemen in de fascinerende geschiedenis van het pand en café Altstadt.  Natuurlijk is er ook een rondleiding.

Dinsdag 26/9: Pool with friends

De enige plek waar je kunt poolen met geweldige muziek. Speciaal voor deze avond wordt er een playlist afgedraaid met guilty pleasures van toen en nu. Poolen zal nooit meer hetzelfde zijn. Liever darten, tafelvoetballen of gewoon chillen? Moet ook kunnen!

 Woensdag 27/9: Special beer tasting menu

Laat je vanavond verrassen door een verrassend menu. Vier unieke biertjes door het barteam geselecteerd die jou helemaal op de proef gaan stellen. Jouw woensdagavond kan niet meer stuk.

Donderdag 28/9: Iris Penning presenteert Spraakwater

SPRAAKWATER is hét woordenprogramma waar je lekker in kan duiken nu de Altstadt weer open is!

 

Stadsdichter Iris Penning nodigt alle taalliefhebbers uit voor een biertje, en alle taaltalenten van Eindhoven en omstreken zijn welkom bij de open mic. 

Hoe dat werkt? Je komt naar de Alt, schrijft daar je naam op een briefje, gooit het in de hoed en wacht totdat Iris jouw naam uit de hoed grabbelt. Als woordkunstenaar is het podium 3 minuten lang van jou, als muzikant 6 minuten!

Je mag natuurlijk ook gewoon lekker komen luisteren zónder het toneel te betreden. Bij een open mic kan je altijd weer verrast worden! 

Deze mooie avond vol met woorden wordt omlijst door twee geweldige artiesten die later aangekondigd zullen worden. Duik je mee het diepe in?

Entree: 5 euro

 

Vrijdag 29/9: Popronde Eindhoven vanaf 19:30 uur (gratis)

Het rondreizende circus doet ook dit jaar weer Eindhoven en Altstadt aan! Benieuwd naar de nieuwe generatie artiesten die misschien over een tijdje op de festivals gaan staan? Kom dan op muzikale ontdekkingsreis naar de Altstadt en misschien kun je over een paar jaar vertellen dat jij ze hebt ontdekt! Vanaf 23:30 zal DJ Peder er voor zorgen dat dit een avond wordt die je nooit meer zal vergeten.

Zaterdag 30/9: Altijd: vanaf 17:00 uur, Alt-Party vanaf 23:00 uur

Alt-Party, RETRO REBOOT

💥 Laat je onderdompelen in een unieke fusie van tijden op “RetroReboot: Nieuw Tijdperk, Oude Ziel”! 🚀 Gepresenteerd door Altstadt op 30 september, waar de grenzen tussen vroeger en nu vervagen.