fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

29okt2023

Garrett T. Caps & NASA Country

Buy tickets

Start 20:00 uur • Door: 18,50 • Presale: 18,50 Buy tickets

I.s.m. Effenaar

Garrett T. Caps & NASA Country

Opvallende mix van americana met garage/indierock

Net als Willie, Waylon en Kacey Musgraves komt Garrett T. Capps met zijn band NASA Country uit een lange rij Texanen die hun eigen draai geven aan de countrytraditie. Op ”People Are Beautiful” (2022) mixt de inwoner van San Antonio twang met synthesizers en een krautrock-puls, maar wat het echt onderscheidt, is de gevoeligheid van Capps. Zo zingt hij over politiek, paranoia en de duisternis van onze tijd, maar toch wordt dit alles verpakt in een luchtig omhulsel door zijn grappige, positieve persoonlijkheid. Als je een beetje tegen het systeem wil schoppen en wil rellen, helpt het als je zo kosmisch, heerlijk raar bent als Capps.

 

Weleens gehoord van de uitdrukking ‘Don’t Mess With Texas’? Nou, Garrett T. Capps rotzooit maar al te graag met Texas. Zoals hij zichzelf omschrijft, is hij “San Antonio’s resident cosmic country gonzo honky tonk weirdo freak.” Of zoals de kop in Rolling Stone online vetgedrukt schreeuwde: ”Ontmoet de Texas Weirdo Mixing Kraftwerk with Doug Sahm to Create ‘Kraut Country’.”

Na een eerdere show op Hit The City/DDW keert de weirde cowboy terug naar Eindhoven. Waar hij op Hit The City nog toffe solo americana/country maakte, is de Americana sound nu wat meer verweven met garage/indierock. Tijd voor een bezoekje aan Altstadt!