fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

08apr2016

DOOL

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 10,- (incl) Buy tickets

Ryanne van Dorst met DOOL recht door zee en goudeerlijk

Ryanne van Dorst is bekend van haar soloproject ‘Elle Bandita’. In 2015 stal zij de harten van de kijkers van Expeditie Robinson. Recht door zee, met humor en goudeerlijk. Zo is ook het nieuwe muzikale project DOOL.

De band DOOL, die verder bestaat uit Micha Haring (The Devil’s Blood, The Hands), Job van de Zande (The Devil’s Blood, Malkovich), Reinier Vermeulen (Liar of Golgotha, The New Media) en Nick Polak (Gold), brengt dit jaar een nieuw album uit. Het geluid is zowel dynamisch als agressief en wisselt flarden van zwartgallige rock, gothische pop en hier en daar psychedelica steeds op verassende en overtuigende wijze af.
Reden voor ons om de formatie binnen te halen, want wij zijn groot fan!

DOOL

DOOL dwaalt door donkere straten de stad uit, de wildernis in. Meezwevend op oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt zangeres/gitariste Ryanne van Dorst de luisteraar mee van donkere grotten vol oeroude geesten (“Oweynagat”), naar de duistere afgronden van een gebroken hart (“Death Of Love”). Soms licht verteerbaar en verleidelijk, als ware een kinderlokker met snoep op een speelplaats (“Words On Paper”), dan weer loodzwaar en onheilspellend, in het dreigende, 10 minuten durende epos “Vantablack”.

Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People

De mannen van Tales That Are Not Supposed To Be Heard By People, uit Amsterdam, hebben hun voorliefde voor de krachtige en rauwe gitaarrock weten te verenigen met persoonlijke thema’s als innerlijke conflicten, chaos en mentale tegenstellingen. Met invloeden uit de jaren negentig gecombineerd met de moderne rock van nu.
Denk Nirvana meets Queens Of The Stone Age.