Close menu
vr
31
mei
The Devils + Abdomen
Koop tickets
Laden Evenementen

vr31mei

The Devils + Abdomen

Koop tickets

Aanvang 21:00 uur • Deur: €8,- • vvk: €8,- Koop tickets

uit Italië via Helldorado naar Altstadt

Is een Italiaan roomser dan de paus? The Devils zeker niet! Zij, zangeres en drumster, mept je zomaar met een dildo in het gezicht. Hij, weerwolf op gitaar, mept je met snoeiharde fuzzy akkoorden om de oren. Het duo uit Napels stond met hun duivelse shows eerder al op Helldorado, Sleazefest en speelde met o.a. The Sonics en Boss Hog.

Verkleed als non en prediker snappen we meteen dat de twee zich vernoemd hebben naar de gelijknamige film van Ken Russel uit 1971, over een Franse priester die in de Middeleeuwen op verdenking van hekserij wordt geëxecuteerd. Onder andere vanwege de religieuze inhoud en scenes vol seks kreeg de film direct de X-status. In sommige landen is ie nog steeds verboden zelfs! Tel er vanavond een hoop (spel-)plezier en een vette knipoog bij op en je weet wat er tijdens een concert van The Devils op je af gaat komen.

The Devils

Abdomen

Bij de term ‘abdomen’ zou je kunnen denken aan ingewanden of je mislukte sixpack, maar in dit geval gaat het om drie eigenzinnige Friezen. Hun liveoptredens zijn energiek, buitensporig chaotisch en ondefinieerbaar, maar vooral heel puur. Punk, garage, grunge: noem het zoals je wilt. Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel.