fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

vr31mei

Bridgefestival

Start 19:30 uur • Free entrance

In samenwerking met Effenaar

The Tambles

The People’s Pleasure ground

The Sha-La-Lee’s

The Tambles

Als The Stones nog vitale twintigers zouden zijn, ze net wat meer de garagerock ’n roll-hoek in zouden duiken en een tikje extra dynamiek zouden opzoeken, zouden ze best eens precies zoals The Tambles kunnen klinken. Dit viertal uit Gouda maakt enorm catchy rockmuziek waarvan we dachten dat Jagger, Richards & co, The Kinks en Creedence Clearwater Revival er patent op hadden. We hadden het mis. The Tambles is een van de rechtmatige patenthouders van dit soort iconische en opzwepende muziek. Niet lang na hun optreden tijdens BRIDGE AROUND TOWN brengt de band haar derde album uit. Daarvan ga je deze avond ongetwijfeld al heel wat materiaal horen.

The People’s Pleasure Ground

Jimmy de Kok (van Iguana Death Cult en The Black Marble Selection) is bandleider van The People’s Pleasure Ground. Met zijn eigen geesteskind borduurt Jimmy naadloos voort op de sound van eerdergenoemde bands. Daarbij heeft hij de hulp ingeroepen van drie van z’n beste maten. Die kameraadschap hoor je terug in de muziek van dit viertal. Met hun zomerse punky surfpopsongs die schatplichtig zijn aan het werk van Dick Dale, The Ventures en Link Wray kregen ze al een paar mooie podia en festivalweides (zoals Best Kept Secret) aan het dansen. Dit keer is de Altstadt aan de beurt om tijdens BRIDGE AROUND TOWN plat te gaan voor The People’s Pleasure Grounds.

The Sha-La-Lee’s

The Sha-La-Lee’s is een Vlaams/Nederlandse garagepunkband met leden van The Sore Losers, The Kik, El Guapo Stuntteam en Powervice. Op basis van die namen op hun CV, zul je niet verbaasd zijn dat deze band heerlijke vuige rocksongs maakt die zich sneller in je onderbewustzijn nestelen dan je zelf bij kunt houden. Link Wray, The Sonics, Oblivians, Roky Erickson, The Deadly Snakes,Chuck Berry MC5 and Reigning Sound zijn bands waar deze heren van ‘pikten’, zoals ze het zelf omschrijven. Debuutalbum Garbage Dreams bevat dertien krachtsongs die in een poep en een scheet voorbij vliegen. ‘Born to Lose’, zingen ze in de opener van die plaat. In de Altstadt gaan The Sha-La-Lee’s tijdens BRIDGE AROUND TOWN bewijzen dat ze eigenlijk geboren winnaars zijn!