fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

08mrt2020

The Blue Cats + Frantic Vermin

Buy tickets

Start 17:00 uur • Door: 13,- • Presale: 11,- (incl) Buy tickets

rockabilly van het eerste uur terug in Eindhoven

The Blue Cats, een van de belangrijkste en meest invloedrijke bands in het genre, komen terug naar Eindhoven voor een lesje echte rockabilly! Opgericht in 1980 is de formatie een ‘neo-rockabilly’ band van het eerste uur. De platen Wild Night en Fight Back behoren in de platenkast van iedere muziekliefhebber. En zeker in die van de rockabilly en psychobilly fan.

De band ging in 1992 uit elkaar. Elf jaar later kwam Steve Whitehouse (Frenzy) bij de band en herrees The Blue Cats als een feniks uit de as. Vandaag de dag is de formatie nog steeds een uitzonderlijke rock ‘n roll band!

De voorverkoop start maandag 04 november om 10.00u.

The Blue Cats

De afgelopen jaren  heeft de formatie samen met bassist Steve Whitehouse (Frenzy) een nieuw album geschreven, Best Dawn Yet. De heren zijn van mening dat ze, samen met een aantal van hun klassiekers, de beste collectie hebben weten te creëren die ze ooit gehad hebben.

Frantic Vermin

Support komt van Frantic Vermin, de formatie die in ’82 begon als rockabillyband The Alley Cats. Toen in die jaren het fenomeen psychobilly de kop op stak, was het voor The Alley Cats meteen duidelijk. Psychobilly was de bom. Die sterk gepeperde variant van de toch al pittige rockabilly maakte ook dat de naam werd aangepast; Frantic Vermin. Vandaag de dag gooien deze spijkerharde knakkers meer in de strijd. Ska, rhythm & blues, country, rock’n’roll, surf… als het maar swingt en power heeft!