fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

16sep2018

The Blue Cats

Buy tickets

Start 17:00 uur • Door: 15,- • Presale: 12,50 (incl) Buy tickets

rockabilly van het eerste uur terug in Eindhoven

The Blue Cats, een van de belangrijkste en meest invloedrijke bands in het genre, komen terug naar Eindhoven voor een lesje echte rockabilly! Opgericht in 1980 is de formatie een ‘neo-rockabilly’ band van het eerste uur. De platen Wild Night en Fight Back behoren in de platenkast van iedere muziekliefhebber. En zeker in die van de rockabilly en psychobilly fan. 

De band ging in 1992 uit elkaar. Elf jaar later kwam Steve Whitehouse (Frenzy) bij de band en herrees The Blue Cats als een feniks uit de as. Vandaag de dag zijn The Blue Cats nog steeds een uitzonderlijke rock ‘n roll band.

The Blue Cats

De afgelopen jaren  heeft de formatie samen met bassist Steve Whitehouse (Frenzy) een nieuw album geschreven, Best Dawn Yet. De heren zijn van mening dat ze, samen met een aantal van hun klassiekers, de beste collectie hebben weten te creëren die ze ooit gehad hebben.

The Trouble Shakers ft. Rude Ruby

De vocalen ongepolijst, het drumwerk krachtig, de gitaar vurig en een pompende contrabas. The Trouble Shakers en Rude Ruby maken rauwe, ruige en stevige 50’s rockabilly en blues. Dit wordt een voorprogramma om van te smullen!